Igår - Inatt - Idag

Igår var det partaj på buddys. Bowling och mat för att fira Madeleines 25-årsdag. Jättetrevligt hade jag, även om jag hade lite lätt ont i magen hela dagen. När vi skulle gå hem dock protesterade magen rätt rejält! Man kan ju tro att det kanske var alkoholrelaterat eftersom jag varit på krigen, men eftersom jag bara druckit en (!) öl på buddys och en plastkopp med smultronvin efter det så var jag inte det minsta full.

Inatt sov jag 1½ timma i sängen. Sedan var det kört.
Upp och kräkas. Magen värkte något fruktansvärt :(
Klarade inte att ligga platt efter det så jag spenderade resten av natten i mammas recliner. Ihopkrullad till en liten boll.

Idag har jag haft ont ont ont i magen. Ont ont. Skulle egentligen ha hört av mig till en kompis men det enda jag kunnat fokusera på är vilken ställning att sitta i för att inte magen ska göra så ont. Bästaste mamma tog med Theodor på promenad så jag fick sova en stund på dagen.

När vi kom hem tog jag en brustablett för magkatarr och visst har det hjälpt. Så jag kan nog konstatera att det är det jag har... och att jag INTE skulle ha ätit de där pommes friten igår för min mage har redan innan demonstrerat att den inte gillar friterat.

Skitmage...

Balsam-metoden dag 1

 
Nu har jag använt mitt sista-schampoo och nya balsam. Håret blev genast ganska så mjukt, fluffigt och glansigt, men det är fortfarande rätt frissigt och torrt i ändarna. Mitt självfall är som ni ser fullständigt oreglerligt som vanligt. Det ska bli spännande att se om det blir någon ändring på det.
 

Det spännande livet med en 1½-åring. Del 12

Jag upptäckte häromdagen att det fanns massa (38 stycken !) konstiga bilder i kameran. Jag kunde inte alls komma ihåg att jag tagit dem. De såg ut såhär:
 
 
Och såhär:
 
 
Och såhär:
 
 
Men sedan hittade jag den här bilden...:
 
 
...och så förstod jag genast vad som hade hänt. Lilla fotomarodör!

Just keep swimming

Det är stunder som den här som jag inte får tänka. Det är bara att göra. Just keep swimming. Just keep swimming.

Det hade varit skönt om David inte slutade 20.00 just idag :(

Nu händer det grejer...

Idag... gick plugget åt helskotta. Förhoppningsvis går det bättre imorrn. Sedan åkte jag och Theodor ut till torp och kikade runt en sväng. Införskaffade mig lite pryttlar så som en märkpenna, ett par nya jeans och....ta da da da.... balsam!

Jag hade nämligen tänkt att från och med idag börja med Balsam-metoden. För er som inte vet vad det är så finns en sida att läsa på här: www.nopoo.se/har

Vi får väl se hur det går. Jag kommer säkerligen att hålla er uppdaterade oavsett om det blir ett bra eller dåligt resultat om några veckor.

Ikväll är det dessutom hollywoodfruar och ikväll ska jag tvinga få David att titta med mig på bilolyckan Gunilla. Hahaha.

Min flytthistoria

Läser en frusterad flyttpacknings-status på facebook och reflekterade lite över min flyttvana och flytthistoria...
 
2004 - flyttar från mamma till första egna lägenheten på furulundsvägen
2005 - flyttar från viggen till sädesbingen
2007 - flyttar från sädesbingen till vallmovägen
2007 - gästspelar i australien varpå vår lägenhet i sverige blir packad och magasinerad
2008 - gästspelar hos mamma några veckor när vi kommit hem
2008 - gästspelar hos charlotte några veckor
2008 - tillbaka till mamma igen några månader
2008 - flyttar till lextorpsvägen
2009 - gästspelar hos sofie några veckor
2009 - flyttar till visgatan
2011 - flyttar till tureborgsvägen
 
Gästspelen har ju dock varit utan möbler och prylar och endast med kläder och i viss mån skor... men man tycker ju att jag borde ha en viss flyttvana vid det här laget. Men nej, lik förbannat står man alltid där de sista dagarna och är hysterisk för att flyttlådorna är fulla och prasselpappret slut för längesedan och man har massa "okategoriserade" pryttlar över hela golven och fönsterbrädorna och man får börja linda in saker i handdukar och stoppa där de får plats och tillslut tänker man "äh, jag stoppar det sista i en påse bara" och när man väl är klar så har man typ 20 "det-sista"-påsar...

Nu hoppas jag att vi inte kommer flytta på mycket mycket länge !

Mera plugg

Ytterligare en helgkväll går åt till plugg. Men idag har jag sällskap av sura vingummin så det funkar rätt bra. Massa E-nummer är det i dem dessutom ;) Nyttigt och bra. Jag lär få huvudvärk snart men det struntar jag i. Jag är sjuk ändå.

skitliv

Det är ju helt galet att varenda j*vel jag har på facebook skriver uppdateringar om fester, fredagsmys och glädje över att få slappna av i helgen tillsammans med bilder på sagda fredagsmys, när jag sitter och inser att den här helgens alla barnfria (när theo sover) timmar kommer gå åt att plugga. Jag har aldrig varit med om en liknande översvämning av myspysuppdateringar på samma kväll tidigare.

Jag hatar att plugga. HATAR. Särskillt när jag måste lägga helgerna på det.

Jag hatar C-uppsats.

Jag hatar artiklar

Jag hatar att vara såhär bitter.

Jag ramlar i bitar

Bokstavligt talat så ramlar saker loss. Nyss ramlade en bit av min ståltråd som håller framtänderna på plats loss. (lång historia kort: 5 mm mellan framtänderna > tandställning i 4 år > tråd bakom alla framtänder så att de inte ska glida isär igen.)

Nu är det ju på den sidan där jag inte längre har någon glugg så jag tror inte att det är någon fara. Dessutom är det ju ganska skönt att kunna använda tandtråd mellan de tänderna igen.

Borde jag gå till tandläkaren? Antagligen, för att kanske höra om de kan tänka sig att ta bort den där förbaskade tråden när den nu faller i bitar ändå. Kommer jag att gå till tandläkaren? Nej. Inte utan dormicum, minst...

Tröttmössa

Ok, så nu är klockan snart midnatt och jag har nyss avslutat kritisk granskning av två artiklar. Frågor till seminariet nästa vecka är skrivna och hinner skickas in innan deadlinen imorrn.

Om jag någongång i framtiden skulle få för mig att vilja plugga mer så hoppas jag att någon slår mig väldigt hårt i huvudet så jag får tillbaka sans och vett. För det här är galet jobbigt. Nej, jag kan konstatera att jag verkligen inte är en sådan som tycker om att studera.

Imorrn blir det mera C-uppsats... Undrar när jag ska hinna plugga till tentan?

utlovad bildbomb uppskjuten

Nej, jag orkar inte bildbomba idag.

Jag är alldeles för trött för det.
 
Misstänker att denna trötthet kan vara relaterad till gårdagskvällens rosé ;)

Imorrn

Imorrn ska jag bildbomba !!

Men inte idag, för idag ska jag dricka rosé, mysa med kusinas och ha en awesome time....

Stackars studenten

Ok, så nu måste jag gnälla lite...

Jag läser i en bok. Jag läser om det positivistiska paradigmet. Jag läser ett stycke om och om igen. Jag förstår inte, jag kan inte koncentrera mig och framförallt så är jag inte intresserad. Alls.

"As shown in table 1.2, a fundamental assumption of positivists is that there is a reality out there that can be studied and known (an assumption is a basic principle that is believed to be true without proof or verification). Adherents of positivism assume that nature is basically ordered and regular and that an objective reality exists independent of human observation. In other words, the world is assumed not to be merely a creation of the human mind. The related assumption of determinism refers to the positivists belief that phenomena are not haphazard, but rather have antecedent causes. If a person has a cerebrovascular accident, the scientist in a positivist tradition assumes that there must be one or more reasons that can be potentially identified. Within the positivist paradigm, much research activity is directed at understanding the underlying causes of phenomena" (Polit B, Beck C. Nursing research - generating and assessing evidence for nursing practice. 2012)

Förstår ni vad jag menar ? Tycker ni synd om mig?

11 September 2001 - 11 år sedan.

Nu är det 11 år sedan bin laden förändrade hela världen. När terrorismen intog allas våra medvetanden till en mycket högre grad och ingen någonsin kunde känna sig riktigt säker igen. Om man frågar vem som helst som är född efter 1991 ungefär så kan de fortfarande säga precis vart de befann sig och vad de gjorde när de fick höra om WTC. Alla har en egen relation till den dagen. Så även jag och det knyter sig fortfarande i magen när jag tänker på det.
 
När jag, nästan två år senare skulle medverka i en musikal om människans historia fanns det i manuset en monolog om 11 september. Jag bestämde mig så fort jag läste den att jag skulle göra allt för att få den rollen. Efter några veckors ihärdigt tjatande på läraren blev det så...
 
Jag har nu skrivit ner monologen som jag minns den och tycker att det kan vara ett lämpligt sätt att minnas den här dagen. Jag reserverar mig för eventuella fel (även vi som har superminne kan glömma saker ibland). All cred går givetvis till Bengt Jacobsson som är författare till monologen. (och som även är en av de bästa lärare jag haft... så var det sagt också.)
 
 
"Brittsommar i Sverige, ja det var den sista sommardagen.
Klarblå himmel, sol och värme, vinden lekte mellan bladen.
Jag hade just hjälpt till i trädgården och ställt ifrån mig spaden
och satt nu skönt tillbakalutad i en baden-baden.
 
I P3 spelades en beatleskonsert, live från covent garden.
Den 11 september år 2001, vid tretiden på eftermiddagen
och ingen anar det är sista sekunden i tiden före bin laden.
 
Då plötsligt avbryts sändningen, nu tystnar musken från popestraden.
Extranyheter man sänder direkt, från landet i väster, den stora staden.
Ett flygplan har kapats och ändrat kurs och krachat emot fasaden.
En olycka? Nej en terrorattack och detta var bara den första i raden
av kamikazepiloter som svurit jihad, och offrar sitt liv i självmordsbrigaden.
För strax därefter syns plan nummer två, som iskallt gör om charaden.
En värld håller andan dessa första minuter, i tiden efter bin laden.
 
I var tv-kanal syns replay på replay och se plötsligt rämnar fasaden.
Nu dör människor i repris och slow motion. Närkontakt av tredje graden.
En värld håller andan dessa första timmar, i tiden efter bin laden.
 
Ja tillvaron förändrades så lika kvickt, och skräcken spred sig i magen.
En ny typ av krig har nu gjort entre, och högst upp längst fram på estraden
står denne man i rök och i damm, i spillrorna efter krevaden.
En ondskans makt, en vår tids darth vader. Hans namn är usama bin laden.
 
Nu utgår ett påbud från världspresidenten av högsta militära graden.
"Jag uppmanar alla att befria vårt land från bastarden.
Låt oss röka ut dem, wanted dead or alive"
Han dundrar ifrån balustraden
Och världen i väst drar nu åter i fält, i jakt på usama bin laden.
En värld håller andan dessa första dagar, i tiden efter bin laden.
 
Och världen blir aldrig sig mer riktigt lik, efter det som hände den dagen.
Den 11 september år 2001. När terrorn drabbade staden.
I väst har vi nu fått en ny tideräkning - före och efter bin laden."
 
 
 
Och så ett litet tillägg: Har ni sett dokumentären om 9/11 av bröderna Naudet? Om inte, här finns den i 12 delar på youtube. Första delen: http://www.youtube.com/watch?v=crSW1zE37pM&feature=bf_prev&list=PL55C4E5BACD3F5FC5
Det är en spellista, men del 3 saknas så den får ni leta upp själva...

we're off to a bad start

den här dagen kunde ju inte ha börjat sämre faktiskt.

inte en enda sak har varit bra.

jävla skitmorgon.

Plugg/grannar - dålig kombo?

Jag ska plugga. Någon av mina grannar borrar. Antingen är det renovering på g eller så är det någon nyinflyttad som vill sätta upp alla sveriges tavlor på sin vägg.

För en stund sedan tittade jag faktiskt in i badrummet för att se om de möjligvis tagit sig igenom väggen. Det borde ju vara helt omöjligt, men eftersom jag faktiskt kände mig tvungen att se efter kan ni få ett hum om ljudnivån...

Näe, plugg och grannar är en dålig kombo...

nattliga tankar

man skulle ju kunna tro att jag, när jag nu är i örebro och ska upp tidigt, borde lägga mig tidigt. men jag har så svårt att komma till ro när jag befinner mig så långt bort från min familj. jag har svårt att koncentrera mig och jag fastnar på facebook och familjeliv som ett sätt att distrahera mig från saknaden och oron. så nu är klockan midnatt och alarmet på mobilen ringer om 5½ timma och jag är både jättetrött och inte alls trött. ringde min nattuggla till man för att säga godnatt men han klickade mig så jag antar att han sover. fast orolig blir jag ju. tänk om det hänt något. tänk om han är på sjukhus med theodor. tänk om han är sur på mig. tänk om tänk om tänk om. det värsta är dessutom att det är typ 63 timmar tills jag får träffa dem igen. 63 timmar. det är ju aplång tid.

jag uppskattar verkligen att jag får bo här hemma hos familjen jonasson/karlsson! det är guld värt och underlättar så mycket för mig. men jag kan inte komma till ro. usch. 63 timmar...

Skolan är igång för fullt

Två dagar av 4½ avklarade. Igår var en mycket bra dag. Intressanta föreläsningar, kul att träffa klasskamraterna, bra dag helt enkelt. Idag var en segare dag :( Att sitta i nästan två timmar på en föreläsning om litteraturstudier, utan rast och dessutom när läraren drar över en kvart. Då är man lagom glad... Men efter det skrev vi vårt preliminära PM så det är i princip klart nu. Så det blev ju en bra avslutning på dagen ändå.
Imorrn väntar mera föreläsning om kvantitativ metod och sedan en eftermiddag som handlar om forskning inom arbetsterapi. Jag har inte alltför höga förhoppningar om det där... men men...
Torsdag blir förhoppningsvis bra... och så även fredag när jag ska åka heeeeeem till min älskade familj :D

Heartbreak

Mitt hjärta brister vid tanken på att jag snart ska åka iväg och vara borta från Theodor ända tills fredag. Imorrn börjar skolan. Slutspurten. Jag måste tänka att jag gör detta för Theodors skull och att jag snart är klar. Snart snart.

Snabb-blogg

Idag ska vi iväg på bröllop. Det blir Theodors första tillställning (ja, förutom hans egna dop då, men då var han ju liksom huvudpersonen... och för liten för att ställa till kaos egentligen). Kan ju säga att jag är en gosig blandning av nervös och förväntansfull. Det är ju roligt att få gå på bröllop, klä upp sig, komma ut och göra något. Men med en 87cm lång marodör så kan det ju gå hur som helst. Särskillt eftersom han är en inspector gadget och kan få sina armar att bli precis hur långa som helst.

Jag uppdaterar senare om hur det gick. Om vi överlever :P