I fixartagen...

Imorgon ska vi göra ett stoooort röj i sovrummet. Det ska städas och rensas och möbleras om. Jag ser verkligen fram emot det även om jag vet att min första reaktion när jag går in dit imorrn kommer vara "Puh, vart ska vi börja". Jag ska försöka få till ett så trivsamt rum som jag kan med de medel och möbler jag har. Wish me luck.

För övrigt vill jag åka till IKEA. Behöver lite smått och gott!

Saker som är jobbiga idag:

  • Att mitt betyg för uppsatsen inte kommit in än på grund av att seminarieledaren inte skickat den godkända uppsatsen till kursansvarig vilket betyder att hon inte kan skriva in betyget. När det händer vet jag inte.

  • Att jag har träningsvärk i armen efter att jag strök 67123894 kläder igår

  • Att de inte säljer radar/raid på Willys.

  • Att de inte heller hade tejp, bambuskott eller konserverad minimajs på willys.

  • Att jag var tvungen att gå på basinformation på arbetsförmedlingen och sedan sitta och vänta i 15 minuter efter det för att få lämna in en sketen redovisning om sökt arbete.

  • Att jag var tvungen att hämta Theodor senare än vanligt p.g.a ovanstående anledning...

  • Att jag möttes av ett brev där det stod att jag blivit avanmäld från arbetsförmedlingen p.g.a att jag inte redovisat sökt arbete. (Vilket jag hade GJORT !)

  • Att jag var tvungen att ringa och påtala ovanstående problem för arbetsförmedlingen och därför hamna i jobbig telefonkö och knappval.

  • Att det idag är 15 år sedan mormor dog <3


Saker som är bra idag:

  • Theodor var påklädd och klar när jag kom för att hämta honom. Bättre hämtning kunde vi inte haft!


Bjuder på en bild av mina fina morföräldrar en gång för längesedan.
Jag saknar er!

Behöver en break

Jag behöver renovera mitt liv lite. Jag behöver fokusera på att städa, tvätta, få iordning lägenheten, sortera papper, ta hand om min familj och komma på vad jag vill göra med mitt liv. Därför har jag nu bestämt att ta en paus från internet ett tag. Kommer inte logga in på facebook, kommer inte vara aktiv på familjeliv, kommer inte läsa bloggar, kommer inte blogga (även om det ändå varit dåligt med det på sista tiden...)

Jag hoppas att detta ska ge mig mer inspiration och motivation och förhoppningsvis livsglädje. Internet (och framför allt facebook) är hemskt dåligt för mig. Det får mig att försaka andra saker som tvätt och städ vilket sedan resulterar i att jag inte trivs hemma. Det får min man och son att bli irriterade på mig eftersom jag ofta sitter vid datorn. Även om jag inte tycker att det är så länge åt gången så är det många tillfällen under dagen.

Jag vill inte ha det såhär. Jag vill ha ett mer ordnat liv där jag kan ägna mig åt saker som jag faktiskt vill göra och som ger mig tillfredställelse. Jag vill gå ut i skogen. Jag vill läsa böcker. Jag vill sätta in foton i fotoalbum. Jag vill upptäcka världen med min son och på kvällarna vill jag sitta i en städad lägenhet och ta det lugnt.

Min dåliga karaktär och oförmåga att låta bli facebook sätter käppar i hjulet för detta så nu säger jag hej så länge och stänger av min dator.

Ta hand om er så ses vi snart igen.


Det spännande livet med en 2-åring, del 3

En morgon med ett barn på dåligt humör är ju som alla vet, mycket tålamodsprövande. Men idag inser jag att en morgon med ett barn på gott humör kan vara lite påfrestande det också.
 
Diskussion mellan mig och Theodor:
 
M - Ska du sätta på dig byxorna?
T - nejje!
M - Jo, men du måste ju ha byxor på dig på dagis.
T - neeeejje!
M - Här, du kan ju sätta på dig byxorna själv *lägger byxor på golvet framför Theodor som snabbt sätter på sig dem*
M - Ska jag hjälpa dig att knäppa dem?
T - Neeeeeeejje !!
M - Nähä, försök du själv en stund då.
[10 minuter senare]
M - Är du säker på att jag inte ska hjälpa dig att knäppa?
T - nejje.
M - Men prova att dra upp dragkejdan först då?
T - nejje.
M - Men titta här, du kan ju dra upp dragkejdor.
T - nej
M - Jo, men titta bara
T - nej.
M - jo, men här *visar*
T *rycker åt sig byxorna och springer iväg* - neeeeeejje
[5 minuter senare]
*klirr*
M - oj, vad var det? Var det knappen som ramlade av?
T - ...
M - Men Theodor, nu får vi byta byxor. De här har ju ingen knapp.
T - Nejje
M - Men knappen är borta. titta!
T - Neeeeejje !!! *springer in i ett hörn*
M - Men de har ju ingen knapp!!
T - Nej. 
 
Mellan alla dessa nej är han på mycket gott humör och försöker i skrivande stund knäppa ett par byxor utan knapp. Jag ger honom 5 minuter till. Sedan blir det hårdhandskarna som gäller eftersom vi måste till dagis snart. Åh puh...